söndag 26 februari 2017

Fläsklägg, en rätt som får oss att minnas resan till Tallin...


























Vi var ju till Tallin över nyåret 2015/2016, hade fått tips om en medeltidsrestaurang vid namn Olde Hansa (länk) av en dåvarande kollega men när vi var där så var den fullbokad. Men vi visste att det fanns en annan bra restaurang med samma tema, nämligen Peppersack (länk).
Där åt vi "Swordsman's feast for 2": Roasted leg of pork with beer-stewed sauerkraut, potato wedges, gherkin, marinated pumpkin salad, mustard and horseradish.
Pratade om den rätten förra veckan då när vi såg att Coop sålde fläsklägg, att det skulle vara lite småspännande att försöka efterlikna den rätten. Jag är som jag är när det gäller att följa recept, det får ni läsare ha överseende med, men själva köttet följde jag receptet på och det kan ni läsa här (länk). Såserna är en med pepparrot och en med senap, utblandat med creme fraiche och olja. Till tillbehör hade vi vitkålssallad och ugnsbakade morötter med haricot verts.

Inga kommentarer: