tisdag 19 december 2017

Stockholm...En helg i Stockholm veckan före jul, ja då är man inte ensam på gatorna och i affärerna kan jag upplysa. Tänkte från början att det skulle vara hysteri och det var nästan värre än jag föreställde mig, men vi hade oss en bra helg ändå trots en miss.
Beställde bord på Grekiska kolgrillsbaren, vi ville känna lite längtan till Kreta och få inspiration till nästa resa dig men det skulle vi inte gjort. Var ju i klass med gatukök själva upplägget av maten. Jag och sonen beställde Gyros, jag vuxenportion och han barnportion, det hade räckt om vi hade beställt hans portion och delat på den. Undrar fortfarande vart de hade tänkt lägga halloumin som man kunde beställa, för den hade inte alls fått plats på varmrättens tallrik som servitrisen pratade om som alternativ.
Nä det vara bara en tråkig upplevelse.
Skulle valt tapas på ett ställe nära hotellet som sambon föreslog först. Hädanefter som kommer nog jag överlåta mat och kommunikationer åt honom när vi är ute och reser.
Hotellet däremot, Nordic C (länk), var vi väldigt nöjda med. Har ju bott där två gånger förut och varit lika nöjd då, de är verkligen serviceinriktade och frukostbuffén får ett stort plus av mig.
Fikade på Söder, Älskade Traditioner (länk), med en vän och hennes barn på lördag eftermiddag. Vi var inte ensamma direkt på fiket, men gott fika. Jag valde en toast av en våffla med lite julsmak.
Ett café med raka motsatsen i folkmängd och stimmighet var Under kastanjen (länk) i Gamla stan som vi också besökte den dagen för att höja upp blodsockret. Där har de till och med tänkt till genom att ha en nedervåning som ger lugnare intryck, t ex det inte spelas musik. Står på deras hemsida att de tänkt på de funktionshinder som inte syns, vilket är väldigt bra tycker jag.
Har tänkt på det caféet många år, började med att jag var med i en utlottning av en natt på vandrarhemmet som de också har. Sedan så har jag varit nyfiken på vad det är för ställe och jag kan bara rekommendera det för er läsare, bra miljö och många alternativ för glutenallergiker.
På kvällen åkte vi ut till en annan vän och hennes familj, valde nya Citybanan (länk) som färdmedel. Passade även på att kolla all konst vid stationerna Odenplan och Stockholm city. Någon gång när vi är i Stockholm ska vi även testa Konståkning (länk) som SL har, man kollar in konsten vid deras olika stationer.
På söndagen så var vi på hundmässan i Älvsjö innan vi begav oss hemåt. Matstopp i Uppsala och det var faktiskt den bästa maten på hela helgen, Dragon Palace (länk).
Skönt att komma hem och landa i soffan efter en helg i Stockholm, bara njuta av lugnet.

4 kommentarer:

znogge sa...

Nej, då är man garanterat inte ensam men Stockholm är alltid Stockholm!

Kram och ha det gott :D

Caroline sa...

Finns en viss charm med denna hysteri som bjuds i huvudstaden men det var lite för mycket sådant denna gång.
Kram

Ann-Louise sa...

Har gått förbi Under kastanjen så många gånger men aldrig fikat där. Jag får ta och gå in där nästa gång jag är i närheten. Jag tycker att platsen/torget utanför är den vackraste i hela Gamla stan, så otroligt stämningsfullt där.

Caroline sa...

Ja det var verkligen fint utanför under kastanjen, kan tänka mig att det är ännu finare då när det är vår och sommar så man får se lite grönska också.