onsdag 13 december 2017

Veckans mat...

Tre middagar av sju möjliga hemma veckan som är. Tömmer en resterlåda i frysen och har en till nästa vecka också planerad, samtidigt som jag nu idag har handlat färdigt all julmat av sådant man kan handla redan nu vill säga. Cheddarost väntar jag in erbjudande på, köper jag den för 139kr/kg nu så kostar den 79kr/kg nästa vecka.
Vi var valet och kvalet angående julskinka, men ofta man blir tvungen att slänga den efter jul för att den blivit gammal och det brister i fantasin att göra något av den. Tänkte först köpa färdiguppskuren skinka, men den blir ju inte lika god, vart att vi köpte vanlig och planerat pasta med ost- och skinksås någon gång i mellandagarna.
Annars så har det handlats mat så man nästan kan tro att man inte ska göra något annat i jul än att äta, men det är ju lite så med jul och mycket går ju att äta efter jul också om man handlat för mycket.
Julgodisingredienserna har vi precis varit iväg och handlat, sätter kanske igång redan ikväll med after eight tryffel (länk) och saffranstryffel med apelsin (länk), fryser in dem och tar sedan fram dem vid servering, rullar dem då i florsocker. Sedan så ska det bakas saffranstoppar med chokladhattar (länk) och rocky road (länk), också det in i frysen tills det är dags att äta dem.
Jobbar ju långdagar varje dag nästa vecka så därav stökar jag undan rätt mycket redan nu och helgen som kommer är vi i Stockholm. Har också testat att skriva en lista för saker som kan göras vissa dagar, underlättar en hel del i planeringen.
Känns som att läget är under kontroll :)

Måndag: Pytt i panna
Tisdag: Middag i grannstaden
Onsdag: Isterband och stuvad potatis
Torsdag: Rester av skinklåda med brysselkål och tomat
Fredag: Stockholm
Lördag: Stockholm
Söndag: Stockholm

2 kommentarer:

znogge sa...

Så härligt med en tur till Stockholm! Länge sedan jag var där nu...

Kram

Caroline sa...

Trevligt att komma iväg till storstan, men minst lika trevligt att komma hem och landa i soffan med en kopp te...
Kram