tisdag 5 december 2017

Riga...
Vi gjorde oss en resa på höstlovet, eller läslovet som det nu kallas i skolvärlden, denna resa förde oss till Riga. Pratade med min brors familj just när skolan började i augusti om vi inte skulle gjort någon resa tillsammans till en stad på höstlovet.
Funderade på lite olika alternativ och kom fram till att det nog skulle vara kul för barnen om vi åkte båt. Fann dessutom ett så bra erbjudande hos Tallink (länk) om man bokade genom Coop (länk) där vi bägge hushållen är medlemmar, så vi slog till.
Förutom nätterna på båten dit och hem så vart det två nätter på hotell centralt i Riga, Tallink Hotel Riga (länk). Vilket var ett väldigt bra hotell och bra utbud på frukostbuffén.
Vad vi gjorde i Riga var lite olika saker för att göra alla nöjda. Ett besök på Zinoo (länk), som är lite av ett experimentställe, påminde lite om Tom tits (länk) i Södertälje. Besökte Laima (länk) som är sig ett chokladmuseum där man fick provsmaka choklad och sedan göra sin egen chokladkaka. 
När man är i Riga och Tallin som vi också varit i, så kan det vara lite mer speciell mat. T ex vi åt ju på en medeltidsrestaurang när vi var på Tallin med väldigt speciell och god mat. Nu denna resa till Riga höll vi oss lite mera till "vanlig" mat, pizza bland annat på en mysig italiensk restaurang.
Vart även ett besök på Lido (länk), det var verkligen ett speciellt ställe. Har inte sett så mycket mat någon gång tror ja. Det bästa var att man betalade för det man valde att ta av deras buffé, vilket minskar matsvinnet rejält, sedan fanns det färdiga rätter att välja mellan också. Om man är där på sommarhalvåret så finns det en hel del aktiviteter att roa sig med utomhus, när vi var där så var det lite mer begränsat men barnen åkte ändå trampbil och hoppa studsmatta.
Besök i St Peterskyrkan vart det också, för att se utsikten från klocktornet, sedan lunch och shopping i närliggande galleria innan det var dags att ta sig till färjan.
Både Riga och Tallinn är städer jag gärna besöker igen.

Inga kommentarer: