lördag 28 april 2018

Tallinn
Ja det var ju ett tag sedan denna resa gjordes, direkt efter påskhelgen. Men ibland hinner man inte med att uppdatera i den takt man tänkt sig, läser ju in lite ämnen också nu för att ev plugga till hösten. Söka iallafall, så får man se om jag kommer in.
Nu den här resan fick Jycken våran vara på hundpensionat, inga tvivel alls att hon hade det bra där som en matte annars kan oroa sig för. Så nu har vi bokat in henne en helg i Juni också då när vi ska till Stockholm.
Men Tallinn var det nu jag skulle skriva om. Vädret hade kunnat varit bättre, började med soligt och fint första timmarna men sedan så upplevde vi både regn och snö under de dagar vi var där.
Var in på många av deras bärnstensaffärer, det är betydligt billigare med bärnsten där än hemma. Köpte ju en förra gången vi var i Tallinn för cirka 800kr och såg i Stockholm samma storlek för närmare 1400kr.
Första dagen så besökte vi ett café vi också var på då för något år sedan, The Pierre Chocolaterie (länk), mycket gott fanns det att välja på där. Har hittat detta café på om det var Europas 10 bästa i någon tidning faktiskt.
En av dagarna åt vi lunch på ett korvcafé, lite udda ställe som bara serverade korv, Hotakas (länk).
Fläsklägg åt vi igen på medeltidsrestaurangen som vi åt på förra gången, Peppersack (länk), riktigt bra och mysigt ställe. Tydligen har de svärdshower på kvällen också.
Badade gjorde vi en hel del på hotellet som vi bodde på, Tallink Spa & Conference (länk). Det är bara en del av badet ni ser på bilden, finns mera badutrymme också sedan massa olika bastus. Även vilostolar, som jag nästan höll på somna i den behagliga värmen inne på badet...

2 kommentarer:

znogge sa...

Vilken härlig resa även om inte vädret var det allra bästa men det är alltid trevligt med miljöombyte!

Kram

Semester & Mat sa...

Ja det är alltid bra med miljöombyte :)
Har nu varit där två gånger i ruggigt väder, kan nog tänka mig att återvända dit igen men då med sommarvärme.
Kram