Nu är det verkligen den tid på året som går snabbt, vet inte snart vart tiden tar vägen. Halva maj har nu passerat, snart är det skolavslutning och sedan efter midsommar åker vi till Kreta vilket är nu snart egentligen.
Maten i veckan består av en ny rätt, den åt vi i förrgår. Vart väldigt god för att vara tillagade av rester. Igår så var det bara jag och sambon som var hemma, dessutom skulle vi äta olika tider så det vart till att rensa faten i kylskåpet.
Annars är det inte så mycket nytt denna vecka, tacos imorgon och bakad potatis igen på lördag. Känns som att det kommer bli en del bakad potatis under sommaren med diverse röror och sallader till.
Fläsklägg hade vi visst kvar i frysen, det är inte någon sommarrätt så lika bra att göra sig av med den på en gång.
Måndag: Pastagratäng med fisk och räkor (länk)
Tisdag: Rester av pulled porken på ett asiatiskt vis (länk)
Onsdag: Rester från måndag och tisdag
Torsdag: Ugnsraggmunkar (länk)
Fredag: Tacos
Lördag: Bakad potatis med lufttorkad skinka och röra.
Söndag: Fläsklägg (länk)
torsdag 16 maj 2019
torsdag 9 maj 2019
Veckans mat 19...
Den här veckan och nästa vecka tömmer vi lite grann vad vi har i frysen, testar att bara handla frukt/grönt och mejeriprodukter under denna tid. Tror det är rätt vanligt att man har mera mat än vad man egentligen tänker att man har. Många gånger kan man bara handla för att det är bra pris, visserligen gör väl inte det något så länge det inte blir gammalt i frysen.
Måndag: Lasagne av quornfärs
Tisdag: Kål- fetaostbiffar (länk)
Onsdag: Lammsoppa och naanbröd
Torsdag: Rester av falukorv på medelhavsvis
Fredag: Gyros
Lördag: Pizza
Söndag: Marinerad hel kyckling
Måndag: Lasagne av quornfärs
Tisdag: Kål- fetaostbiffar (länk)
Onsdag: Lammsoppa och naanbröd
Torsdag: Rester av falukorv på medelhavsvis
Fredag: Gyros
Lördag: Pizza
Söndag: Marinerad hel kyckling
onsdag 1 maj 2019
Veckans mat 18...
Ny vecka och nya maträtter, denna vecka är det två nya rätter vi testar. Morotslasagen vi åt i förrgår vart riktigt god, kanske lite stark då man dagen efter värmde på igen till lunchen men det kanske också vart lite mer sambal oelek av misstag under matlagningen.
På torsdag är det en helt ny rätt, tänkte testa den utan att säga att det är tonfisk i och se reaktionen. Vissa här hemma har lite svårt för burktonfisken.
Lördag ger vi oss iväg till grannstaden för bowlingen och kommer äta middag där efteråt.
Hoppas ni läsare haft er en trevlig valborg!
Måndag: Morotslasagne med fetaost och soltorkade tomater (länk)
Tisdag: Grillat
Onsdag: Falukorv på medelhavsvis (länk)
Torsdag: Risnudelsallad med tonfisk och lime (länk)
Fredag: Bakad potatis, röra och lufttorkad skinka
Lördag: Ut på tur
Söndag: Lax
På torsdag är det en helt ny rätt, tänkte testa den utan att säga att det är tonfisk i och se reaktionen. Vissa här hemma har lite svårt för burktonfisken.
Lördag ger vi oss iväg till grannstaden för bowlingen och kommer äta middag där efteråt.
Hoppas ni läsare haft er en trevlig valborg!
Måndag: Morotslasagne med fetaost och soltorkade tomater (länk)
Tisdag: Grillat
Onsdag: Falukorv på medelhavsvis (länk)
Torsdag: Risnudelsallad med tonfisk och lime (länk)
Fredag: Bakad potatis, röra och lufttorkad skinka
Lördag: Ut på tur
Söndag: Lax
tisdag 23 april 2019
Inför Gotland...
Vi har länge tänkt att vi ska besöka Gotland, men på sommartid har vi dragit oss eftersom det känns som att det är alldeles för mycket folk där då. Det är inte just folket vi känner att vi vill se, utan vi vill mera se naturen och vissa sevärdeheter.
Så imorgon är det dags för oss att påbörja resan söderut, blir övernattning i Stockholm eftersom färjan (länk) går på torsdag morgon. Sedan har vi bokat tre nätter genom stugknuten (länk), en nybyggd gäststuga för 1700kr. Bra pris tycker vi :)
Så imorgon är det dags för oss att påbörja resan söderut, blir övernattning i Stockholm eftersom färjan (länk) går på torsdag morgon. Sedan har vi bokat tre nätter genom stugknuten (länk), en nybyggd gäststuga för 1700kr. Bra pris tycker vi :)
Veckans mat 17...
Nu är påsken över för i år, inte gjort så mycket speciellt. Passat på att träffat vänner som varit hemma här på orten över helgen.
Kort matvecka här i huset den här veckan eftersom vi reser bort imorgon.
Igår åt vi cheddarpaj, något jag alltid brukar göra både under jul- och påskledigheten. Idag till lunch blir det resterna av den tillsammans av resterna av kallrökta laxen vi åt i förrgår, också något vi alltid brukar äta under jul- och påskledighet.
Ikväll gör vi kycklingburgare av kycklingfärs, får se om det blir som med hela kittet inkl hamburgerbröd med mera eller mera som bara kycklingbiffar.
Resten av veckan är oplanerad eftersom vi reser bort.
Måndag: Cheddarpaj
Tisdag: Kycklingburgare
Onsdag: Gotland
Torsdag: Gotland
Fredag: Gotland
Lördag: Gotland
Söndag: Gotland
Kort matvecka här i huset den här veckan eftersom vi reser bort imorgon.
Igår åt vi cheddarpaj, något jag alltid brukar göra både under jul- och påskledigheten. Idag till lunch blir det resterna av den tillsammans av resterna av kallrökta laxen vi åt i förrgår, också något vi alltid brukar äta under jul- och påskledighet.
Ikväll gör vi kycklingburgare av kycklingfärs, får se om det blir som med hela kittet inkl hamburgerbröd med mera eller mera som bara kycklingbiffar.
Resten av veckan är oplanerad eftersom vi reser bort.
Måndag: Cheddarpaj
Tisdag: Kycklingburgare
Onsdag: Gotland
Torsdag: Gotland
Fredag: Gotland
Lördag: Gotland
Söndag: Gotland
torsdag 18 april 2019
Veckans mat 16...
Känns som att maträtterna vart lite enklare i början av denna vecka. Nudelwoken vart vegetarisk med risnudlar, purjolök, champinjoner och paprika. Fiskbullar på burk, enkelt och snabbt. Hade revbenspjäll av lamm kvar som jag tilllagade för att ta köttet till en färdig tomatsoppa, vart riktigt gott med färsk timjan i.
Ikväll blir det vegetariskt igen, en lasagne jag gjorde för någon vecka sedan som uppskattades av övriga familjen.
Imorgon grillar vi lammstek, premiärgrillning hemma hos oss. Alltid en speciell känsla med säsongens första grillning.
Lördag tänkte jag en carbonaraliknande rätt fast med champinjoner, soltorkade tomater och ost.
Söndag äter vi kallrökt lax, om den inte finns kvar i butik idag så gravar jag lax som vi har hemma.
Önskar er alla en glad påsk!
Måndag: Nudelwok
Tisdag: Fiskbullar
Onsdag: Tomatsoppa med lamm
Torsdag: Tomat- färskostlasagne
Fredag: Lammstek
Lördag: Veg pasta carbonara
Söndag: Kallrökt lax
Ikväll blir det vegetariskt igen, en lasagne jag gjorde för någon vecka sedan som uppskattades av övriga familjen.
Imorgon grillar vi lammstek, premiärgrillning hemma hos oss. Alltid en speciell känsla med säsongens första grillning.
Lördag tänkte jag en carbonaraliknande rätt fast med champinjoner, soltorkade tomater och ost.
Söndag äter vi kallrökt lax, om den inte finns kvar i butik idag så gravar jag lax som vi har hemma.
Önskar er alla en glad påsk!
Måndag: Nudelwok
Tisdag: Fiskbullar
Onsdag: Tomatsoppa med lamm
Torsdag: Tomat- färskostlasagne
Fredag: Lammstek
Lördag: Veg pasta carbonara
Söndag: Kallrökt lax
fredag 12 april 2019
Veckans mat 15...
Något sen men här kommer Veckans mat 15.
Tre nya rätter med recept denna vecka. Falukorven vi åt i tisdags vart sig en riktig favorit, kändes inte som att det var falukorv man åt. Brukar vara en lite tråkig känsla med falukorv till middag annars.
Kål- och fetaostbiffarna vi åt igår var också helt okej, gjorde dem i ugnen istället för att steka dem. Kände att tiden inte riktigt fanns annars till allt som behövdes göra just då hemma.
Ikväll smiter jag iväg på after work med jobbet, så vad jag äter ikväll vet jag faktiskt inte riktigt än. Kanske restaurangens burgare, hade tänkt pasta som alternativ men vi åt ju pasta igår kväll och jag har det med i matlådan nu idag.
Komma ihåg att ta fram fläskkarrén ikväll också, så den hinner tina tills imorgon eftermiddag. Pulled pork var verkligen länge sedan vi åt nu tycker jag.
På söndag testar jag ett nytt recept, har nog gjort något liknande förut tror ja men är inte helt säker.
Måndag: Lax
Tisdag: Falukorv på medelhavsvis (länk)
Onsdag: Kål- och fetaostbiffar (länk)
Torsdag: Spagetti med köttfärssås
Fredag: AW
Lördag: Pulled pork
Söndag: Hel kyckling i ugn med citron och timjan (länk)
Tre nya rätter med recept denna vecka. Falukorven vi åt i tisdags vart sig en riktig favorit, kändes inte som att det var falukorv man åt. Brukar vara en lite tråkig känsla med falukorv till middag annars.
Kål- och fetaostbiffarna vi åt igår var också helt okej, gjorde dem i ugnen istället för att steka dem. Kände att tiden inte riktigt fanns annars till allt som behövdes göra just då hemma.
Ikväll smiter jag iväg på after work med jobbet, så vad jag äter ikväll vet jag faktiskt inte riktigt än. Kanske restaurangens burgare, hade tänkt pasta som alternativ men vi åt ju pasta igår kväll och jag har det med i matlådan nu idag.
Komma ihåg att ta fram fläskkarrén ikväll också, så den hinner tina tills imorgon eftermiddag. Pulled pork var verkligen länge sedan vi åt nu tycker jag.
På söndag testar jag ett nytt recept, har nog gjort något liknande förut tror ja men är inte helt säker.
Måndag: Lax
Tisdag: Falukorv på medelhavsvis (länk)
Onsdag: Kål- och fetaostbiffar (länk)
Torsdag: Spagetti med köttfärssås
Fredag: AW
Lördag: Pulled pork
Söndag: Hel kyckling i ugn med citron och timjan (länk)
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)