onsdag 31 januari 2018

Veckans mat...

Nya vecka och nya matidéer, känns som att jag måste få någon ordning snart på alla matidéer man läser lite varstans. Sparar ner på instagram, tar bild på recept från tidningar, mailar till mig själv om jag ser receptet någonstans på nätet. Så det kan bli väldigt rörigt när man ska komma på vart man såg just det receptet man tänkt laga en rätt efter.
Mat-Tinas potatistortilla (länk) hittade jag igen på instagram men personen hade lagt ut en länk till just hennes sida, vilket underlättar en del tycker jag. Verkar bli rätt mycket om man gör efter receptet, så jag har tänkt halvera det och ha en massa vid sidan om istället så som skinka, minimozarella, oliver och soltorkade tomater.
Rätten som är idag med brysselkål, fick jag inspiration härifrån (länk), men som det ser ut nu så är det bara brysselkålen av alla ingredienser jag väljer att använda mig av. Blir en egen variant helt enkelt i vanlig ordning, lite som en annan variant av pytt i panna.
Laxrätten på söndag vet jag faktiskt inte vart jag hittade igen, men tillagar den genom att göra lax i ugn som vanligt och sedan lägga i resten sista tio minuterna.

Måndag: Tonfisk i currysås
Tisdag: Rester av rödbetspajen och cevapcici
Onsdag: Brysselkål, vitlöksmedwurst, champinjoner och potatis
Torsdag: Blomkålssoppa med vitlök
Fredag: Mat-Tinas Potatistortilla, skinka och lite annat tilltugg
Lördag: Pasta med svamp, spenat, cocktailtomater och ost.
Söndag: Lax i ugn med rödbetor och chevreost

2 kommentarer:

znogge sa...

Låter inte så tokigt alls tycker jag!

Kram

Caroline sa...

Tack, nu återstår det bara att se om vi håller oss till den men som det ser ut nu så blir det så :)
Kram