tisdag 30 maj 2017

Island (februari 2016)...
Ja det här är en av de bästa resorna jag har gjort faktiskt, en sak är säker och det är att jag ska tillbaka dit. Bokade genom Vulkanresor (länk). Vi åkte på en torsdag från Arlanda och det vi hann med när vi kom dit var ett stopp vid Blå lagunen, vissa tycker den är lite överskattad men jag bara njöt ja. Märkte att tiden på Island vart min hy mycket bättre, har hört att de som lider av t ex rosacea och psoriasis blir bättre där.
Eftersom vi bara hade två hela dagar så vart det rätt så fullspäckat schema. På fredag förmiddag tog vi oss en titt på staden Reykjavik, på eftermiddagen var vi på valsafari men såg tyvärr ingen val och på kvällen (fram till kl 00) så var vi på Norrskenstur men såg inte just något norrsken heller. Har sett mera norrsken hemma här i Hälsingland faktiskt, men det var sig häftiga upplevelser ändå valsafarin och norrskensturen
Andra dagen var det bussutflykt för att åka "Den gyllene cirkeln", ett väldigt bra sätt att se Island största sevärdheter. På den fick vi se gejsrar få utbrott, nationalparken Thingvellir och vattenfallet Gullfoss.
På söndagen var det dags att åka mot flygplatsen för att bege oss hemåt, på hemvägen från Arlanda så passade vi på att äta vulkanpizza.

4 kommentarer:

Veiken sa...

Island är fantastiskt. Vi var där för några år sedan och var där några dagar. Nu har vi åkt Island runt och är fast för evigt! Vilket fantastiskt land. Du kan ju kolla alla inlägg om du vill. Det kommer flera så småningom! :)

Caroline sa...

Jo jag kollade igenom dem och drömde mig bort rejält, vore härligt att åka runt som ni gjorde :)

Ann-Louise sa...

Åh vad roligt att åka till Island, det står definitivt på min önskelista!

Caroline sa...

Jag längtar tillbaka...