fredag 28 juli 2017

En av de mest genomtänkta presenterna genom åren...Ja det här är nog en av de mest genomtänkta och finaste presenterna jag fått under min 40-åriga livstid. En usb-sticka med foton från min uppväxt och en vas som tillhört min mormor med pioner i från den trädgård jag växte upp på.
Usb-stickan kollade jag igenom först häromkvällen och det var riktigt roligt att se, det var bilder från när vårt hus byggdes upp, bilder från våra resor och även från tiden vi bodde i Polen. Ja vi bodde faktiskt där ett tag under min uppväxt, tror jag var 1,5år-3år då. Min pappa arbetade åt ett byggföretag då och de skulle bygga upp ett hotell.
Sonen vart väldigt nyfiken på om hotellet finns kvar nu idag och i så fall ville han gärna bo på det, visst har jag också haft tankarna förut men inte kollat upp det. Men häromdagen så gjorde jag det och det finns kvar, Hotel Mercure Mragowo Resort & Spa (länk). Enklaste sättet att resa dit är färja från Nynäshamn till Gdansk och sedan köra sin egen bil de 20 mil som kvarstår. Går ju också att flyga både från Skavsta och Arlanda till Gdansk och Warszawa, sedan hyra bil på plats. Rätt lika sträcka från Gdansk och Warszawa till hotellet i Mragowo.
Ja nu fick jag ännu en resa i huvudet som jag gärna vill göra, men denna resa känns det nästan som att jag måste göra någon gång.

6 kommentarer:

znogge sa...

Barn- och ungdomsbilder kan man inte få för många av. Så fina minnen!

Kram

Caroline sa...

Verkligen inte, så roligt att de tagit sig tid att ordna detta när bilderna är på dia från början och nu lagt över dem på data.
Kram

Guldkryckan sa...

Fantastiskt att ha kvar bilder från sin barndom.
Nu för tiden är ju fotografering mer vanligt då det finns i mobiltelefonerna...tänk vilken skatt barnen idag har att se fram emot.

Härligt :)

Caroline sa...

Ja nu samlar vi alla foton i molntjänster, jag iallafall, även möjlighet att justera till ljussättning och beskärning av bilder till skillnad från diabildernas tid.

Ann-Louise sa...

Åh, det låter ju både som en toppenpresent och som en väldigt rolig resa att göra.

Caroline sa...

Ja någon gång ska jag föra denna resa, så är det bara :)