torsdag 13 juli 2017

Kreta, Plakias...
Ja det här hotellet, Kalypso Cretan Village (länk) eller "klipphotellet" som vi kallar det, bodde vi på förra året också. Det ligger otroligt fint vid klipporna i utkanten av Plakias som är på södra sidan av Kreta. Hörde inte nå svenska röster däromkring, verkar inte ha blivit så värst sönderturistat av oss svenskar än. Går man i Hersonissos till exempel så hör man svenska röster lite då och då.
Vi valde att återvända till det hotellet i år igen eftersom vi tyckte det var bra förra året, men tror att vi ändå väljer ett annat nästa gång då när vi vill till det området. Det är ju ett hotell med bra mat och fint läge, men rummen är inte i toppskick och vi är säker på att det finns bättre hotell i byn Plakias.
Vi hade frukost och middag även detta år, lunchen åkte vi till Plakias för att äta. Lyckades tajma in värmeböljan i år igen, en dagen då när jag äter en gyrosvariant så var det 43 grader inne på restaurangen och bilens termometer mätte upp till 48grader då när vi åkte tillbaka till hotellet. Har inte varit med om sådan värme förut, var rätt obehagligt. Man skyndade sig melllan bilen, poolen och rummet för att svalka sig, drack en hel del vatten för att förebygga vätskebrist. Svårt att komma ihåg värmen som man hade inpå sig förra veckan, nu när man kommit hem till regn och 12 grader...

2 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Vad härligt det ser ut!

Caroline sa...

Ja det är sig ett fint ställe :)