onsdag 7 februari 2018

Veckans mat...

Dags att dela med sig av "veckans mat", sitter inne med den för det mesta eftersom jag vet med mig att det brukar kunna bli ändringar. Som lördagen som var, så vart det inte alls en pastarätt som jag skrev utan vi drog till Grannstaden och åt Indiskt istället.
Denna vecka har vi precis justerat till lite, lammgrytan blir på söndagen då tiden finns att tillaga den (om nu inte den tillagas redan på fredag, grytor blir ju godast om de får dra till sig lite).
Förra helgen så började ugnen på bete sig knepigt hemma här, gjorde huset strömlöst när den knäpptes på. Förmodligen något med elementen i ugnen enligt en elektriker. Testade att plocka ut den och göra rent, fungerade för laxen i söndags men sedan började den på bete sig knepigt igen. Så på lördag åker vi upp på Ikea och köper ny, hade ju tänkt bara en hemmadag då och fixa lammgrytan men ibland blir det inte som man tänkt sig.
Den vegetariska soppan vi åt igår kommer det upp bild och recept på under veckan.
Pytten imorgon, var tänkt som en gratäng först men eftersom vi inte har någon ugn just nu så får vi tänka om och den rätten är inte helt färdigplanerad än.

Måndag: Rester av kassler med ananas
Tisdag: Pastasoppa med tomat, tofu och grillad paprika
Onsdag: Köttkorv med rotfrukter
Torsdag: Pytt av blomkål, zucchini och skinkbitar
Fredag: Tortellini med ricotta och spenat
Lördag: Tacos
Söndag: Lammgryta

Inga kommentarer: