lördag 11 mars 2017

Bilresa till Legoland, inkl stopp längs vägen (juni 2013)...
Ja det här är väl en bilsemester många barnfamiljer gör, eller det går ju att flyga också och landa alldeles intill Legoland. Men vi valde att åka båt från Göteborg till Fredrikshamn, likaså på hemvägen.
På ditvägen gjorde tog vi två hotellnätter i Göteborg för att hinna med Universeum (länk) och spana in staden lite grann som vi inte varit i förut. En mysig stad helt enkelt med spårvagnar.
Vi valde att åka till Legoland efter midsommar, men vädret var ju inte det bästa. Folk gick med mössa och fingervantar, det hade jag gärna också gjort. Hade också varit smart att packa med badkläder för att besöka vattenlandet Lalandia (länk), men jag hade mina hemma ja så det var bara sambon och sonen som badade. Jag strosade runt lite i övriga byggnaden, café och fritt wifi är inte så tokigt det heller.
Vi hörde innan vi åkte att "minst två dagar" ska man ha inne på Legoland, vet inte om det var vädret som gjorde det men jag var rätt nöjd efter en dag jag. Det som fascinerade mig mest var ju det uppbyggda samhällena i lego, precis som man minns det från när man själv var liten och var där.
Efter vår vistelse på Legoland så var det dags att åka mot Fredrikshamn igen, ett stopp i staden Aalborg som var sig en riktigt fin och trevlig stad. Skulle lätt kunna vara en dag till i norra Danmark, bara åka runt och kika på allt fint.

4 kommentarer:

Veiken sa...

Oh, Legoland. Av någon anledning så har vi aldrig varit där, men det finns ju fortfarande möjlighet till det! Ha det gott!

Caroline sa...

JA Legoland är sig en riktig pärla, både för unga och för vuxna. En perfekt atälle att bara strosa sunt på och beundra allt det uppbyggda.
Finns ett zoo också inte så långt ifrån, som vi funderade på men det var ju så tråkigt väder...

Ann-Louise sa...

Har inte varit på Legoland i Danmark än, däremot var vi på Legoland i Kalifornien förra sommaren och det var verkligen toppen, även om det var lite kallt även där.

Caroline sa...

Aha det finns ett där också, det hade jag inte en aning om.