onsdag 29 mars 2017

Boka hotell...

Tycker inte jag att är det enklaste, lider lite av beslutsångest och sedan vill man ju hitta ett så bra hotell som möjligt för ett så bra pris som möjligt. Finns ju många sidor att samla poäng på också, rena djungeln nästan enligt mig men vi har riktat in oss på två sidor när det gäller poängsamlande och det är Nordic Choice (länk) och Hotels.com (länk).
Nordic Choice har vi bara utnyttjat än så länge i Sverige, blir mest när vi är borta en eller två nätter på annan ort. Vissa av deras hotell har ju en middagsbuffé också som ingår i priset, väldigt prisvärt när man ibland hittar hotellrum för oss tre för under tusenlappen men då har jag även nyttjat medlemsrabatten genom mitt fackförbund Kommunal (länk) som erbjuder 20% rabatt och fri extrasäng. När man kommer upp i en viss poäng så kan man plocka ut frinätter, vilket vi gjort två gånger nu de senaste två tre åren.
Hotels.com har man var tionde natt gratis och där gick vi med förra sommaren då vi bokade 16 nätter på Kreta. Nu denna sommar har vi hittills bokat två nätter genom dem inför kommande Kretasemester och ska boka två till genom dem för att plocka ut vår gratisnatt nummer två genom dem som sker senare i sommar.
Att vi inte väljer att boka alla nätter genom dem denna sommar är att vissa hotell hade lägre pris på andra sidor och att det var lite strul förra året. Var fel datum bokat två av fem hotell på förra årets semester och på ett hotell vart vi inte lovad det rum vi hade bokat från början. Sådant där strul man helst vill slippa på semestern sin.

7 kommentarer:

znogge sa...

Visst är det en djungel att boka hotellrum så man får kontrollera olika sidor. Inte alltid det lättaste men övning ger färdighet ;-)

Kram

Caroline sa...

Ja just ja du verkar lida lite du med av det problemet, tänk va lätt de har som bara kan bestämma sig på en gång för ett hotell :)
Kram

Veiken sa...

Vi bokar också nästan alltid på Nordic Choice i Sverige. Utomlands blir det lite si och så med poängsamlandet! :)
Däremot samlar jag poäng på flygresor....

Caroline sa...

Ja det är en bra kedja tycker vi.
Poäng på flygresor har jag inte riktigt börjat med, fick ju poäng när vi bokade med sas nu till Kreta men tidigare har jag inte samlat.

Catharina - På resande fot sa...

Förstår precis känslan av ångest. Jag har just nu tre bokade hotell i Krakow inför vår resa i maj och har fortfarande inte helt beslutat vilket vi ska bo på, man vet ju aldrig, det kan ju dyka upp ett fjärde bättre.
Frinätter är kanon, vi har mest nyttjat Scandic, men Nordic Choice har också bra hotell.
Ha en trevlig dag!

Ann-Louise sa...

Vi brukar också använda oss av Hotels.com just för att spara till gratisnätter. Det enda jag tycker är lite trist med dom är att man inte får spara till gratisnätter om man använder de kuponger som de skickar ut då och då. Så inför kommande Barcelona-resan bokade vi via Orbitz där jag kunde använda en 15 % kupong och ändå tjäna Orbucks som är deras motsvarighet till gratisnätter. I Sverige gillar jag också Nordic Choice, tycker de har väldigt trevliga hotell och bra pris för det mesta.

Caroline sa...

Catharina: Va roligt att läsa att det finns fler med beslutångest, jag har nog bara bokat upp mig med två hotell inför en resa men kanske man ska utöka då hör ja :)

Ann-Louise: Ska genast kika in på den sidan, tack för tipset :)