lördag 18 mars 2017

Järvsöbacken...
Att ha denna skidanläggning bara 20 minuters bilresa från sig är rent av lite lyxigt kan jag tycka, det är Järvsöbacken (länk) jag tänker på.
Det senaste åren har vi löst säsongskort till ett riktigt förmånligt pris, halva priset om man köper det före sista november. Backarna öppnas sedan upp en efter en o december och har öppet fram till påsklovet. Vi försöker komma iväg en gång varje eller iallafall varannan helg, om det inte är för kallt eller dåligt väder. Men sådana här dagar som idag, då det är fem plusgrader och sol kan man verkligen inte klaga på.
Bilderna jag visar ovan är från olika tillfällen, sista bilden visar en decemberkväll för något år sedan då snökanonerna arbetade hårt. När jag enbart jobbade nätter hade man möjligheten att åka dit en vardagsmorgon och åka nypistat som ni kan se på bild nummer tre, en härlig känsla.

2 kommentarer:

Ditte sa...

Så fint att bo så nära Järvsö och då blir det ju per automatik en hel del skidåkning.
Har varor en del både i Järvsö och Romme öven en helg och det har alltid varit trevligt. Har varit och är nog fortfaranande en skidfantast men oftast har det blivit Alperna och Italien eller Frankrike för de längre vistelserna.

Caroline sa...

Ja att besöka Alperna och åka skidor där har varit en dröm för mig länge...