söndag 30 april 2017

Kreta, Ierapetra (juli 2015)


Ja nu var det dags för vecka nummer två på denna Kretasemester, första veckan bodde vi ju i Hersonissos. Bilresan hit var det lite allmänt gnäll hos sonen, men det visade sig när vi kom fram. Såg lite prickar på ryggen bland annat, vi tänkte kanske om det vart värmeutslag av att sitta still i bil men det visade sig bara någon timme senare att det inte var värmeutslag utan vattkoppor.
Fick hög feber och jag kände mig rädd för att vi skulle behöva åka in på sjukhus under natten, då är jag undersköterska och sambon narkossköterska så lite koll har vi, men det lugnade ner sig.
Morgonen efter vart det till att ta kontakt med Ving för att träffa läkare och en massa telefonsamtal med försäkringsbolag, läkare fick vi träffa i Makrigialos. Fick lite mediciner med oss, plus en massa tips som att blöta handdukar i saltvattnet och badda när det kliade. Vi baddade på morgon och kväll, tror det lindrade och påskyndade förloppet rätt bra.
På grund av sonens vattkoppor vart vi kvar några dagar extra, eftersom man inte får flyga när man har vattkoppor. Men utflykter kunde vi göra om vi höll ett visst avstånd ifrån andra människor på grund av smittorisken.
Måste även skriva att reseförsäkring från Folksam (länk) fungerade väldigt bra. Vi behövde inte boka flyg hem själv, inte heller lägga ut pengar för merkostnader dessa dagar med hotell.
Hotellet vi bodde på var Petra Mare, ett all inclusive hotell och ett väldigt bra sådant. Efterrätterna var riktigt goda och svårt att låta bli dem efter lunchen, försöker ju annars bara ta efter middagen när jag bor på all inclusive.

4 kommentarer:

Ann-Louise sa...

OJ så jobbigt att få vattkoppor när man är på semester! Låter inget kul alls. För tre år sedan åkte jag och sonen själva till USA och precis innan gick det vattkoppor för fullt på förskolan så jag höll honom hemma i flera veckor bara för att han inte skulle bli sjuk medan vi var iväg. Den gången klarade han sig men sedan fick han vattkoppor förrförra julen istället. Så sjuk som han var då så var jag verkligen glad att vi var hemma och inte ute och reste.

znogge sa...

Vilken otur att sonen fick vattkoppor just när ni var i sol och värme men nu har han det i alla fall avklarat vilket väl är lika bra dag!

Kram och trevlig 1:a maj

Caroline sa...

Ann-Louise: Visst hade man hellre önskat att han hade fått det hemma, ingen vill väl ha det under sin semester. Men det löste sig bra och vi kände oss trygga hela tiden, mycket kan också bero på att jag känner som jag gör när sambon/pappan är erfaren sjuksköterska.

Caroline sa...

Znogge: Ja det var lite otur, men det var ju bara ett dygn han hade riktigt hög feber och vi kom ju på knep med saltvattnet som gjorde att det kliade mindre så tycker nu så här i efterhand att det gick rätt smidigt ändå :)
Kram