lördag 8 april 2017

Pray for Stockholm...


Ja igår inträffade det man inte velat tro skulle inträffa i Sverige någon gång, men som man ändå vet att skulle kunna inträffa. Minst fyra döda och 15 skadade i Stockholm genom ett förmodat terrordåd. Är säker på att vi alla har blivit berörda av denna händelse på något vis.
Själv avbröt jag en fika med två vänner, kände att jag bara måste hem för att läsa det här i någorlunda lugn och ro. Det första jag gjorde när jag hörde om detta var att ringa sambon min som skulle anlända till Stockholm för tågbyte just vid den tiden, men tåget var försenat så de kom aldrig in på centralen vart stoppade strax före södra station och där vart de sittandes någon timme innan tåget körde framåt för att lämna av passagerare vid södra station.
Timmarna hemma, 36mil norrut, var allmänt bedrövliga innan man kunde känna att det inte skulle hända något mera och att han var på någorlunda säker plats. Vart övernattning för hans del på vandrarhem istället för att komma hem till familjen sin, men tacksam att han kommer hem iallafall. Det var ju inte alla som fick hem sina famljemedlemmar, vissa dog och många vart svårt skadade.
Nu har tågen börjat på rullat igen och om en halvtimme hämtar vi vår sambo / pappa vid station.

4 kommentarer:

Veiken sa...

Underbart när man får hem sina familjemedlemmar efter något så här fruktansvärt. Lika fasansfullt är det att förlora en familjemedlem vid ett attentat!
Vår dotter befann sig inte långt ifrån Drottninggatan, men kom hem med flyg ett antal timmar försenad - hem kom hon i alla fall!

Caroline sa...

Va skönt att läsa!

znogge sa...

En gräslig händelse helt enkelt och tyvärr kan vi inte vara säkra någonstans. Sonen åkte från Stockholm redan i torsdagskväll vilket jag var glad för.

Kram

Caroline sa...

Nä så är det, man är inte säker någonstans men det gäller att försöka leva som man vill ändå utan att vara rädd att det ska behöva inträffa sådana här saker.
Kram