Som jag skrev häromdagen så blir det en lite tråkigare "veckans mat" denna vecka, eftersom tre av sju middagar är rester och en dag kör vi på potatisbullar eftersom det är snabblagat.
Måndag: Rester av en pastagratäng med salami
Tisdag: Rester av quesadillas och pastagratäng
Onsdag: Potatisbullar
Torsdag: Rester av köttfärs, tacos.
Fredag: Bacon-, ädelost- och potatismosgratäng
Lördag: Kycklingklubbor med zucchinisallad
Söndag: Nötköttsgryta
Nötköttsgrytan är en ny rätt, såg faktiskt den i gruppen "Vad blir det för middag idag" på facebook. Lite snabb beskrivning här från den som lade ut rätten på facebook: "Köttet ska möra på sej lite å skyn ska silas innan den får gifta sej med lite grädde.
Basen är nötkött i skivor bacon, lök, morot, timjan, kryddpepparkorn och lagerblad samt en slatt rödvin och kalvfond."
Fredagens rätt kanske låter lite mysko också, men har gjort den med potatisgratäng i botten av en form, sedan stekt tärnad bacon och smulad ädelost över. Kommer ta potatismos istället denna gång, få lite yta på den i ugnen innan jag häller på den stekta baconen och smulade ädelosten.
Zucchinisalladen gör jag genom att steka på zucchinen i mindre bitar sedan ta den åt sidan och smula i fetaost innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar