torsdag 13 april 2017

Tjeckien, Prag (april 2015)...
Vi kunde väl aldrig gissa på att det skulle vara sådant vårväder som det var under denna resa, nästan 20grader och sol. Jackan hade man hängt på armen, för lite kyligt kunde det vara direkt på morgonen när vi gav oss ut.
Det här var ju andra gången vi besökte Prag, flyget och boende bokade vi var för sig om jag inte minns alldeles fel nu. Hotellet vi bodde på var Hotel Grandior (länk) och det var faktiskt ett av de bästa hotellen jag bott på, en känsla av lyx när man hör pianospel i frukostmatsalen varje morgon. Om man ville fick man champagne också.
Vi besökte ett modelltågsmuseum (länk) på tre våningar, vilket var roligt både för den lilla i familjen och de två stora. Åkte båt en eftermiddag och lyssnade till en som spelade dragspel. Gick runt på stan och strosade allmänt. En av kvällarna besökte vi Krizikfontänen (länk), där vattnet och ljuset rör sig i takt med musiken, verkligen häftigt.
Gjorde ju världens miss i matväg, beställde "steak tartar with garlic toast". Jag är ju urusel på engelska och hade ju tänkt mig en liten köttbit på ett vitlöksbröd. Höll ju på världens chock när tallriken kom in, sambon erbjöd sig att byta rätt med mig. Men nu i efterhand har jag blivit lite nyfiken på denna rätt, så nästa gång kanske...

2 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Vilka fina bilder från Prag. Har inte varit där ännu men är sugen på att åka dit så småningom. Modelltågsmuseet skulle nog bli populärt hos sonen.

Caroline sa...

JA det där modelltågsmuseet pratar sonen om fortfarande och vill åka dit igen bara för det :)